לחם שיפון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/12/2002 | 19:02 | מאת: אור

מה שמו הלועזי של לחם השיפון? אודה למי שיספק לי את התשובה. בתודה מראש אור

23/12/2002 | 18:12 | מאת: נירה אולנד

שלום אור באנגלית לחם שיפון הוא rye bread בתיאבון.

24/12/2002 | 12:27 | מאת: עמוס

אינני יודע את השם שביקשתה לדעת. אבל אני בוגר תדמור מבטיח לך תשובה. עד אז אשמח לקבל מתכון של לחם שיפון . אני מתברבר הרבה זמן סביב. רוצה לתקוף את הנושא ברצינות. אקוה לקבל מתכון מקצועי , שמור על קשר ותקבל תשובה ענינית. מתכון לחם בטטה ------------------ חומרים ------- 600 ג"ר קמח לבן בהיר 300 ג"ר קמח מלא 450ג" פירה מבטטה. 2 כפיות פפריקה חריפה 1כף מלח 1 כף סוכר 40 ג"ר שמרים יבשים 2 ביצים. 1/2 כוס עשבי תיבול[ לפי רצון ואהבה] או----- 120 ג"ר גבינה צהובה מכל סוג 3כפות קוסברה זרעים חובה. ===== נוזל לפי ספיקה מבישול הבטטה. 60 ג"ר חמאה /מחמאה/שמן זיית.[רק אחד מהשמנים.] 1 כפית שום גרגרי או אבקה תנור 180 מעלות הכנה הכנת ראש עיסה עם השמרים.[ 1/2 1 כוס נוזל פושר 1 כף סוכר 40 ג"ר שמרים] אופן הכנה ========= עירבוב כל החומרים היבשים כולל החמאה למיכל המיקסר הוספת השמרים ולישה. הוספת הביצים. קבלת בצק אחיד. לישה ידנית 5 דקות תפיחה ראשונה 40 דקות בערך. לישה ידענית כ3 דקות הכנת ככרות לחם או לחמניות. תבנית מכוסה בנייר אפיה / רצוי לפזר עליה קמח תירס. הנחת הככרות /כדורי הלחמניות רצוי להבריש את הבצקיים בשמן זיית ,ולפזר עליהם קמח תירס[לא חובה ,מניסיון רצוי] תפיחה שניה,כ40 דקות. הכנסה למרכז התנור[ לחמים -45 דקות 190 מעלות. לחמניות 25 דקות180 מעלות. הוצאת ההלחמים /לחמניות הנחתם על רשת.[כדי שלא יספחו רטיבות בחלקם התחתון חשוב ביותר. ========== בתאבון. ========= ניתן לשנות בהתאם לאהבת טעמים אך יש לשמור על העקרונות. בייייייייייייי

מנהל פורום תזונה טבעית