לחם שיפון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מה שמו הלועזי של לחם השיפון? אודה למי שיספק לי את התשובה. בתודה מראש אור
שלום אור באנגלית לחם שיפון הוא rye bread בתיאבון.
אינני יודע את השם שביקשתה לדעת. אבל אני בוגר תדמור מבטיח לך תשובה. עד אז אשמח לקבל מתכון של לחם שיפון . אני מתברבר הרבה זמן סביב. רוצה לתקוף את הנושא ברצינות. אקוה לקבל מתכון מקצועי , שמור על קשר ותקבל תשובה ענינית. מתכון לחם בטטה ------------------ חומרים ------- 600 ג"ר קמח לבן בהיר 300 ג"ר קמח מלא 450ג" פירה מבטטה. 2 כפיות פפריקה חריפה 1כף מלח 1 כף סוכר 40 ג"ר שמרים יבשים 2 ביצים. 1/2 כוס עשבי תיבול[ לפי רצון ואהבה] או----- 120 ג"ר גבינה צהובה מכל סוג 3כפות קוסברה זרעים חובה. ===== נוזל לפי ספיקה מבישול הבטטה. 60 ג"ר חמאה /מחמאה/שמן זיית.[רק אחד מהשמנים.] 1 כפית שום גרגרי או אבקה תנור 180 מעלות הכנה הכנת ראש עיסה עם השמרים.[ 1/2 1 כוס נוזל פושר 1 כף סוכר 40 ג"ר שמרים] אופן הכנה ========= עירבוב כל החומרים היבשים כולל החמאה למיכל המיקסר הוספת השמרים ולישה. הוספת הביצים. קבלת בצק אחיד. לישה ידנית 5 דקות תפיחה ראשונה 40 דקות בערך. לישה ידענית כ3 דקות הכנת ככרות לחם או לחמניות. תבנית מכוסה בנייר אפיה / רצוי לפזר עליה קמח תירס. הנחת הככרות /כדורי הלחמניות רצוי להבריש את הבצקיים בשמן זיית ,ולפזר עליהם קמח תירס[לא חובה ,מניסיון רצוי] תפיחה שניה,כ40 דקות. הכנסה למרכז התנור[ לחמים -45 דקות 190 מעלות. לחמניות 25 דקות180 מעלות. הוצאת ההלחמים /לחמניות הנחתם על רשת.[כדי שלא יספחו רטיבות בחלקם התחתון חשוב ביותר. ========== בתאבון. ========= ניתן לשנות בהתאם לאהבת טעמים אך יש לשמור על העקרונות. בייייייייייייי