הסויה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
נירה שלום . האם את ממליצה על הסויה ומוצריה ?, שמעתי על הסתייגויות בנוגע לסויה , כנגד כך שהסויה יכולה לעורר תאים סרטניים , ( או להיפך ) , מה דעתך ? האם זמינות הסידן בסויה היא גבוהה ? תודה מראש .
שלום אסף סויה ורוב מוצריה בהחלט מומלצים לשימוש. דווקא מחקרים מראים שאכילת סויה (בניגוד ללקיחת תוספי סויה מרוכזים למיניהם) יכולה להפחית את השכיחות לסוגי סרטן מסויימים כמו סרטן הרחם והשחלות, סרטן האשכים והפרוסטטה. מוצרי סויה שמומלצים הם טופו, פולי סויה שלמים מבושלים או קלויים כפיצוחים, חלב סויה, מעדני סויה. ניתן גם להשתמש בשבבי סויה מיובשים כחומר גלם לתבשילים שונים. אני פחות ממליצה על מוצרי סויה מוכנים מראש כמו שניצלים או נקניקיות מסויה או מטופו וכד', כי הם מכילים בדרך כלל הרבה קמח, פירורי לחם, שומנים ושמנים שונים, ופחות סויה. הם מכילים גם המון חומרים נוספים לטעם וכד', שדי מיותרים. סויה בדרך כלל אינה מקור טוב לסידן. היא אמנם מכילה סידן בכמות יפה, אך גם חומרים כמו סיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים, וחומצה פיטית, שמפריעים לספיגת הסידן בגוף. טופו אינו מכיל סיבים תזונתיים, ולכן הסידן בטופו נספג טוב יותר . בתיאבון.