איך אופים לחם/עוגיות מקמח כוסמין מלא? מחפשת מתכון.

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/12/2002 | 22:47 | מאת: רות

אני מחפשת מתכון לאפיית עוגות או לחם מקמח כוסמין מלא. הנסיונות שעשיתי, ללא מתכון, הניבו תוצאות לא מלהיבות בלשון המעטה. רות

27/12/2002 | 19:17 | מאת: נירה אולנד

שלום רות לא ברור לי ממה מורכב קמח כוסמין, בחנויות הטבע לא ידעו להגיד לי. בכל מקרה, מדובר בדגן עלום כלשהו, שכפי הנראה מכיל גם סיבים, ולכן הוא מכביד על דברי מאפה. אני מציעה לך להתחיל בהחלפת שליש מהקמח במתכון רגיל בקמח כוסמין (או קמח מלא, או כל קמח אחר שאינו קמח חיטה לבן). אם התוצאה נסבלת, תוכלי בפעם הבאה להחליף חצי. אם המתכון כולל אבקת אפיה, השאירי את כמות אבקת האפיה כפי שהיא. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית