ויטמין B12
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מבדיקות דם יצא שאני מעט מתחת למינימום של ויטמין B12 . שאלתי היא : מיכוון שלא נוח לבלוע גלולות ויטמין זה בגלל גודלן הגדול, חשבתי לפתוח את הקפסולה של הכדור ולפזר את האבקה לבצק של לחם או עוגה שאני אופה, שאלתי היא האם הויטמין לא יפגם במהלך האפיה? כמובן אכניס כמות כדורים בהתאם למנות לחם או עוגה שאוכל ביום אחד. האם כמות גדולה ממה שנחוץ של ויטמין זה ,יוצאת דרך השתן או נשארת בגוף וגורמת לבעיות? נא תשובה ממוסמכת. תודה מראש.
שלום ישראל ככל הידוע לי הויטמין לא נהרס בבישול או באפיה, אך הכי טוב להתקשר ליצרן הכדורים שקנית (בדרך כלל על האריזה מופיע מספר טלפון) ולשאול אותו לגבי תכונות התכשיר הספציפי הזה. אם יש בעיה עם השיטה שלך, אתה יכול לקנות ויטמין B12 בכדורים קטנים ששמים מתחת ללשון, ואז הויטמין נספג ישירות לדם, ספיגתו בטוחה ויעילה יותר. זה אמנם יותר יקר, אך אולי שווה. התעניין בבית מרקחת. ויטמין B12 נאגר בכבד, ולכן כדאי לבדוק את רמתו בדם מידי כמה חודשים. אם הכמות בדם היא טובה אז אפשר להפסיק את לקיחת התוסף, ולבדוק שוב כעבור כמה חודשים. בהצלחה.