מזון היפוגליקמי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני מבקשת לדעת בעקבות כתבה שקראתי, האם זה נכון שלבטטות יש תכונה היפוגליקמית למרות מתיקותם? איזה אחוז יש לעומת תפוח אדמה? אשמח לקבל תגובה מדיאטנית . בתודה מראש מתי
שלום מתי אני מניחה שאתה מדבר על הערך הגליקמי באינדקס הגליקמי של מזונות. מזון הוא לא היפוגליקמי או היפרגליקמי- זוהי התגובה שקורית בגוף. ערך גליקמי של מזון נותן מידע על עד כמה מהר הפחמימות באותו מזון מתפרקות לסוכר , נספגות בדם ומעלות את רמת הסוכר בדם. מזונות שונים תורמים לעליית הסוכר בדם באופן שונה. ככל שהמזון מכיל יותר חלבון, שומן, סיבים תזונתיים- כך קשה יותר לסוכר שבו להספג בדם, והוא מעלה את רמת הסוכר בדם לאט יותר. הערכים של אינדקס גליקמי אינם מוחלטים, הם תמיד בהשוואה לסטנדרט מסויים, למשל לגלוקוז, או ללחם לבן. לכן אין ערכים מוחלטים, וכל אינדקס שתיקח ייתן לך ערכים אחרים. צריך לדבר על מזונות בהשוואה אחד לשני. בטטה גורמת לסוכר בדם לעלות לאט יותר מאשר תפוח אדמה, כי יש בה יותר סיבים תזונתיים וחומרים נוספים, בעוד שתפוח האדמה הוא ברובו הגדול עמילן בלבד. בהצלחה.