צמחונות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/08/2000 | 17:41 | מאת: שגית

אני צימחונית מזה כ-5 שנים ובנוסף אני נמנעת כמעט לחלוטין מאכילת דגים וביצים מה הסיכונים שבלהיות צימחונית האם אני זקוקה לתוספות מזון כגון ויטמין B12 האם יש גם יתרונות בריאותיים בצימחונות בתודה שגית

לקריאה נוספת והעמקה
15/08/2000 | 17:54 | מאת: סמדר בן נון

שלום שגית, לצמחונות יש המון יתרונות מאחר והתפריט אינו מכיל הרבה שומן רווי (על סכנותיו ניתן לקרוא בארכיון של מגזין האתר, בכתבה "שומן בריא"), וכן מכיל הרבה סיבים (עליהם אפשר יהיה לקרוא בכתבה שתפורסם בקרוב) והרבה ויטמינים שמקורם בפירות וירקות. אדם צמחוני צריך להיות מודע ליתרונות ולהקפיד על אכילת פירות וירקות (היו לי פציינטים צמחונים ש"הסתפקו" באכילת לחם ועוגות בלבד...), וגם מודע לחסרונות שבהעדר אכילת מוצרים מהחי והם - חלבון "איכותי", ברזל וויטמין B12 . החלבון האיכותי ביותר נמצא בביצים ואח"כ בבשרים ומוצרי חלב. ניתן לאכול כתחליף קטניות, ובעיקר סויה, ולהקפיד לשלב סוגי חלבונים שונים בארוחה, למשל אורז עם עדשים או לחם עם חומוס. ברזל נספג בצורה הכי טובה בגוף כשהוא מגיע מבשר (לא רק בשר בקר). כתחליף יש לאכול קטניות, ואפשר גם טחינה וירקות ירוקים, אבל גם לבדוק מדי פעם את המצב בבדיקת דם. B12 הוא ויטמין שאין לו תחליף מהצומח. חייבים לבדוק את מצבו בדם ואם הוא בחוסר - לקחת כדורים כתוספת. הייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ תזונתי ו/או לבקש מהרופא שלך בדיקות דם לברזל וויטמין B12. (אם את מעוניינת להגיע אליי לייעוץ, את מוזמנת ללחוץ עם השם שלי שמופיע בתשובה שכתבתי, ולהשאיר שם הודעה.)

מנהל פורום תזונה טבעית