לחם ללא שמרים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
היי אני מחפשת עזרה דחווווווף במתכון ללחם ללא שמרים שמעתי על אבקת סודה לשתיה כתחליף אבל איך בדיוק? אנא עזרו לי...
אם שמך שמרית - למה שלא תשתמשי בשמרים?
דבר ראשון - למה ללא שמרים ? דבר שני - זה לא בדיוק תחליף טוב סודה לשתייה משמשת להתפחה בעיקר בעוגות וזה לא מתפיח טוב כמו שמרים תמיד אפשר לנסות אבל סביר להניח שמה שייצא יהיה לא ממש אוורירי
הי אביטל גיליתי שיש לי קנדידה(פטריית השמרים) זוהי פטרייה שנמצאת במערכת העיכול ומתפתחת עם הימצאות שמרים לכן אני מנסה למצוא תחליף, ולומר את האמת... זה קצת קשה אז למי שיש רעיון, או בעיה דומה שמצא לה פתרון בנושא התזונה ללא שמרים פשוט יציל אותי תודה
שלום שמרית בספרים צמחוניים (כמו חגיגה צמחונית של פיליס גלזר למשל) יש מתכונים ללחמים מקמח מלא המותפחים באמצעות סודה לשתיה. העיקרון דומה לזה של אבקת אפיה בעוגה, פשוט מוסיפים 1 כפית או שתיים למתכון, שהוא בדרך כלל קמח עם מים, ולפעמים עם יוגורט, ומלח. לא נורא מסובך. ללחם משובח יותר אפשר להוסיף גם מעט שמן, ותבלינים שונים. יש גם לחמי שאור שמותפחים באופן מסורתי ללא שמרים, חפשי מתכונים בספרים טבעוניים. נראה לי בכל מקרה שעדיף לקחת מתכון שמראש משתמש בחומרי התפחה שאינם שמרים, ולא לקחת מתכון עם שמרים ולהמיר את השמרים במשהו אחר. אחרי שתלמדי את הכמויות והיחסים תוכלי להמיר חומרים ולשחק איתם. בהצלחה ובתיאבון.