שמן זית כתית.

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/01/2003 | 12:13 | מאת: נינה

דרגות איכות שקיימות בשוק. וההבדל ביניהם.(?)תודה.

12/01/2003 | 19:29 | מאת: נירה אולנד

שלום נינה אין לי ידע ממש נרחב בנושא. אני יכולה לומר לך את המעט שאני יודעת: שמן זית כתית טהור מכבישה ראשונה קרה נחשב לשמן הטוב והאיכותי ביותר, וזהו השמן הראשון שסוחטים מהזיתים. אחר כך מעבירים אותם חימום וסוחטים שוב, זה כבר שמן פחות איכותי, מחממים שוב וסוחטים שוב וכך הלאה. שמן זית הוא בריא ורצוי (בכמות קטנה כי הוא עדיין שמן ועדיין מכיל הרבה קלוריות) גם אם אינו מהשורה הראשונה. הסיבה החשובה לקניית השמן האיכותי והיקר ביותר היא העדפה קולינרית, מסיבות של טעם ואיכות. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית