חלב אלרגיות וליחה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/01/2003 | 15:32 | מאת: אורית

תמיד ידעתי שחלב לא טוב לבריאות עד שנתקלתי בכתבה המצורפת (בעברית) שממנה עולים דברים אחרים. זה נשמע הגיוני, אבל האם מנהלי הפורום או כל מישהו אחר יכול להביע את דעתו על כך? http://www.tevalife.com/article.asp?id=1092

לקריאה נוספת והעמקה
11/01/2003 | 12:10 | מאת: adi

אורית, חלב הוא המקור לחלבון וסידן. אנחנו קניבלים ולכן קשה לנו יותר לקבל את הרכיבים האלה מן הצומח. לגבי החלבון בתפריט המערבי ממש לא בעיה לקבל אותו כי מקבלים אותו מבשר, ביצים דגים, קטניות וכו'. חלבון בגוף מורכב מ22- חומצות אמינו, כאשר הגוף עצמו מייצר 13 ולכן את ה9- האחרות הוא חייב לקבל מבחוץ. לגבי הסידן, פה הבעיה: אמנם האדם הקדמון צרך 1690 מ"ג ליום, כאשר ההמלצה היום אומרת עד 1500 מ"ג, אבל האדם הקדמון עשה דברים שהאדם המודרני לא בדיוק עושה. את יכולה לקבל סידן מ: סרדינים (אוכלים את העצם) טחינה, ירקות ירוקים, קטניות (סויה). את בכל מקרה חייבת לקבל תוספי סידן אם אינך צורכת מוצרי חלב. נכון שיש לאנשים אי סבילות ללקטוז, אבל!!! הדרך מכאן ועד סרטן וכאלה מאוד מאוד ארוכה!!!! עדי

11/01/2003 | 16:13 | מאת: דלית

עדי, אני אמנם לא מבינה בדברים האלה, אבל נדמה לי שהתשובה שלך ממש לא מתאימה לשאלה.

12/01/2003 | 20:49 | מאת: נירה אולנד

שלום אורית ה"ידיעה " שחלב אינו טוב לבריאות מגיעה מתחום הרפואה האלטרנטיבית. ברפואה המערבית מעולם לא סברו כך. מחקרים רציניים מגלים שאחוזי האלרגיות והרגישויות לחלב אצל ילדים מגיעים ל 8 אחוזים עד גיל שנתיים, ויורדים ל2 אחוזים בלבד לאחר גיל שנתיים. על זה כל הרעש. מוצרי חלב ראויים בהחלט להיות חלק מהתפריט אצל כל מי שלא מצאו אצלו באופן מוכח וברור אלרגיה או רגישות לחלב. כיום מקובל שכל ילד עם נזלת או עם דלקת אזניים מקבל הוראה ממרפאים אלטרנטיביים להפסיק לצרוך מוצרי חלב, אך לחלוטין לא ברור מחקרית שבאמת יש קשר בין הדברים. בהצלחה.

13/01/2003 | 08:49 | מאת: צביקה

אורית שלום, רק כדי לאזן את התמונה, אני מציע לך לקרוא את ספרו של ד"ר אריה אבני - רופא פנימי ומרפא אלטרנטיבי. הוא מצטט שפע של מחקרים ומסביר בצורה הגיונית ופשוטה על נזקי החלב. הדברים לא מקובלים על הדיאטניות הקליניות הקונבנציונליות ועל היצרנים של מוצרי החלב לכן חשוב שתקראי ותחליטי בעצמך. מוצרי החלב מזיקים מהסיבות הבאות: יש בהם שאריות תרופות, הורמונים וחומרי הדברה שנתנו לפרות דרך העור ובמזון.  אלרגיות (נשימה, עור, עיכול) - החלב מוביל ברשימת מוצרי המזון האלרגנים  יש בחלב שומן רווי וכולסטרול - קשר ישיר לתמותה ממחלות לב  רבים סובלים אי סבילות לסוכר החלב (לקטוז)  החלב גורם לחוסר ברזל עקב דימומים במערכת העיכול בעיקר אצל תינוקות - לכן גם משרד הבריאות לא ממליץ לתת חלב פרה לתינוקות מתחת לגיל שנה! החלב גורם לסוכרת נעורים - ההסבר בספרו של ד"ר אבני במחקרים נמצא שהחלב גורם ל סרטן השחלות, אוסטיאופורוזיס (בגלל עודף זרחן) , קטרקט  כאבי בטן אצל תינוקות (קוליק) סימוכין: www.nomilk.com האתר הזה מכיל עשרות מאמרים ומחקרים בנושא. כדאי שכל אחד יבדוק! בנוסף, בגבינה צהובה בטעם הולנדי של אחת היצרניות הגדולות יש חומר כימי E252. אני מציע לקרוא בספרו של דר' סדובסקי על הסיכונים הבריאותיים של תוסף זה. בהצלחה צביקה קורן

מנהל פורום תזונה טבעית