ארוחת בוקר-יוגורט פירות וקורנפלקס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/01/2003 | 22:18 | מאת: קארין

אני קמה בבוקר ומיד נפתח לי התיאבון- בא לי משהו מתוק וטעים אז אני אוכלת יוגורט עם פירות ודגנים (מנה יפה מאוד). הבעיה היא שכבר שעה אח"כ אני שוב רעבה, ואוכלת שוב... וחוצמזה- כל הקונסטרוקציה זו מאוד משמינה!! אני מנסה להרזות ולא יכולה לוותר על ארוחת בוקר זו. מה עצתכם?

11/01/2003 | 00:03 | מאת: adi

קארין, בהחלט אל תוותרי על ארוחת הבוקר הזו, אם את אכן לא יכולה בלי זה. הרבה פעמים אנחנו מבלבלים בין רעב וצמא ולכן אם את רעבה, דבר ראשון תשתי מיים. אם לא עוזר, תאכלי ירקות. עדי

12/01/2003 | 20:51 | מאת: נירה אולנד

שלום קארין עצתי לך היא לעשות מאמץ בכל זאת ולוותר על ארוחת הבוקר הזו. אכילת כמות גדולה של סוכרים פשוטים (בדגנים, ביוגורט ובפירות) על הבוקר גורמת לעליה חדה ברמת הגלוקוז בדם, ובעקבות זאת גם לצניחת סוכר כשעה שעתיים אחר כך, מה שמתבטא ברעב עז. על מנת למנוע את התופעה אני ממליצה לך לעבור לאכול ארוחת בוקר לא מתוקה, למשל חביתה עם פרוסת לחם ומלפפון או עגבניה, או טוסט משתי פרוסות לחם מלא עם פרוסת גבינה צהובה ועגבניה. סביר להניח שארוחה כזו תשביע אותך לזמן ארוך יותר. בתיאבון.

14/01/2003 | 00:41 | מאת: נטע

למה הכוונה בסוכר פשוט? האם הכוונה לאינדקס גליקמי גבוה? האם ליוגורט יש אינדקס גליקמי גבוה?

מנהל פורום תזונה טבעית