שיבולת שועל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/01/2003 | 14:35 | מאת: אסתר

שלום נירה אם אני משתמשת בפסיליום ולחם מקמח מלא סלט חי כל יום ושמן זית כמובן רהייתי מעוניינת לאכול גם שיבולת שועל מתי כדאי לאכול לאיזה ארוחה היא מתאימה ומהי הכמות ליום.אשמח לקבל המלצות והאם הוא טוב למניעת לחץ דם? או פעולת מעיים סדירה?ואיך רצוי לאכול את השיבולת שועל.

לקריאה נוספת והעמקה
26/01/2003 | 11:25 | מאת: נירה אולנד

שלום אסתר שבולת שועל היא דגן , בדומה ללחם, תפוח אדמה, גריסים וכד'. אם את מעוניינת בשבולת שועל שמכילה את כל הסיבים שלה, יש להשיג בחנויות טבע גרעיני שבולת שועל שלמים, בדומה לחיטה שלמה , את הגרגרים השלמים יש לבשל במרק או בתבשילים, בדומה לגריסים או לשיפון או לגרעיני חיטה שלמה. שבולת השועל המקובלת היא כבר מאודה חלקית ומעורגלת (הגרעינים עוברים קילוף חלקי ונמעכים), ואז ניתן להכין ממנה במהירות יחסית דייסה. מנה מתאימה היא 3 כפות . ניתן להשתמש בשבולת השועל להכנה מהירה גם להסמכה של תבשילים, מרקים וכד'. את לא חייבת כל יום לאכול שבולת שועל, אפשר לפעמים להחליף את הלחם בבוקר בדייסת שבולת שועל, או להשתמש בה כאמור כחלק ממרק או מתבשיל כלשהו. חשוב שתזכרי: גם לעצירות וגם לבריאותך הכללית, גיוון הוא חשוב. כדאי לגוון קצת את הארוחות, ולאכול סוגים שונים של דגנים, ירקות, מזונות חלבוניים ועוד. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית