בורגל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הייתי רוצה לדעת האם מומלץ לאכול בורגול, למה הוא טוב והאם זה שייך למשפחת הפחמימות או הקיטניות?
שלום שירי בורגול הוא גרגרי חיטה , שעברו ריסוק חלקי ובישול חלקי. זה לא דגן בפני עצמו כי אם צורת הכנה מסויימת של חיטה, בדומה לסולת למשל. היתרון בבורגול הוא : מאחר והבורגול כבר עבר בישול חלקי ניתן לבשל אותו ע"י הוספת מים, חמים או קרים, והשהיה למשך כמה דקות, וזאת במקום בישול ממושך כפי שצריך לעשות במקרה של גרגרי חיטה שלמים. כפי שניתן למצוא קמח לבן וקמח מלא, כך הבורגול הרגיל הוא מחיטה מקולפת, ובחנויות טבע ניתן למצוא בורגול מחיטה מלאה, שטעמו שונה קצת מהרגיל, אך ערכו התזונתי גבוה יותר. בורגול משתייך לקבוצת הדגנים. בתיאבון.