קטניות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אם מישהו יודע- האם קיימת רגישות אצל אנשים מסויימים לקטניות? ואם כן, ממה נובעת הרגישות ( אילו חומרים בקטניות, חיידקים מסויימים) תודה מראש..
לקריאה נוספת והעמקה
שלם אירנה השאלה שלך קצת כללית מידי. יש כל מיני רגישויות לאנשים שונים, קצת קשה לדעת למה את מתכוונת. רגישות יכולה להיות לחלבון, לאנזים מסויים, לסיבים התזנותיים בקטניות, כמו גם במזונות אחרים. הרגישות המפורסמת ביותר היא כמובן הרגישות לפול, שקיימת אצל אנשים לא מעטים, וקשורה למחלה גנטית של מחסור בגוף באנזים מסויים, שנקרה G6PD. אותם אנשים סובלים מתגובה קשה לאכילת פול, אך אין להם בעיה עם אכילת קטניות אחרות. נסי בבקשה להיות קצת יותר ספציפית, ואז נוכל לענות לך יותר לנקודה שמעניינת אותך. בהצלחה.