כלי בישול
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שאלתי: מי הם היצרנים הטובים ביותר של כלי בישול?
שלום רבקה אני מקוה שאת לא "הרמת לי להנחתה" כפתיח לפרסומת לסירים. אין לי כוונה להלל כאן יצרני סירים כאלה או אחרים, יש המון סוגים של סירים. מה שחשוב לשים לב הוא: 1. לא לבשל בסירי אלומיניום באופן כללי, ובמיוחד לא מזונות חומציים כמו רוטב עגבניות, מזונות שמכילים חומץ או לימון. האלומיניום מתמוסס בכמויות מיקרוסקופיות לתוך המזון, ובמשך השנים מצטבר בגוף שלנו, במערכת העצבים ובעוד מקומות, יש המקשרים אותו אפילו להתפתחות אלצהיימר. 2. במקרה של ציפוי טפלון חשוב לשים לב לא לשרוט את הציפוי, לא להשתמש לעולם בכלי מתכת בתוך הסיר או המחבת, רק בעץ ופלסטיק. טפלון שרוט משמעו חתיכות טפלון מיקרוסקופיות שאנחנו בולעים עם האוכל, גם כן מאד לא רצוי בריאותית. 3. סירים מפלדת אל-חלד, נחושת וברזל נחשבים לבריאים ביותר ורצויים. סיר ברזל אפילו כשהוא קצת חלוד אפשר להשתמש בו, תחמוצת הברזל שמתווספת מעט למזון טובה במיוחד לאנשים שיש להם חוסר ברזל. בתיאבון.