לחם מקמח מלא

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/02/2003 | 11:25 | מאת: ליליפוט

שלום רב, מזה כמה חודשים שאני אופה לחמים ולחמניות בביתי, ודי נמנעת לקנות לחמים. הסיבה - הרבה לחמים שצרכתי, {וגיוונתי מאוד בסוגים} נמצאו כמכילים גם קמח לבן, ו/או סוכר חום/ או שילוב של קמח לבן וקמח מלא, ועפ"י הידע שלי, כדאי לאכול לחם מחיטה מלאה. האם האמור מדוייק? שאלה נוספת - כיצד אאפה לחם מחיטה מלאה "קל" או דל קלוריות כמו זה הקנוי. מה ההבדל אם אני מכינה לחם או לחמניות מאותו בצק, מבחינת הקלוריות {כיוון שבהשוואה פיתה או לחמניה מכילים יותר קלוריות ביחס ללחם}. מה מומלץ יותר לחם מחיטה מלאה, לחם שיפון וכו' או שבכלל כדאי לגוון ביניהם?

05/02/2003 | 22:13 | מאת: אביטל

כדאי לגוון בין הדגנים השונים - חיטה, שיפון וכו' אבל בכל מקרה להעדיף את הקמחים המלאים (יש קמח שיפון מלא) אין גירסא דלת קלוריות לקמחים ולרוב כמויות השמן/סוכר בלחמים הן מזעריות. ההבדל בין לחם קל ולחם רגיל הוא במידת האווריריות של הלחם (יותר חומרי התפחה ללחם קל), ובמוצרים המסחריים גם בגודל הפרוסה. לרוב פרוסה של לחם קל היא פשוט פחות לחם מאשר פרוסה של לחם רגיל. פיתה ולחמניות מכילים יותר קלוריות כי בגלל צורתם מדובר בעצם ביותר בצק. מכיוון שאת אופה בעצמך, כדאי לך לנסות לאפות עם אבקת גלוטן. זה חומר המצוי בקמח ואחראי על יצירת מבנה הלחם ותפיחתו, אך בקמח מלא הוא עובד פחות ביעילות. אפשר למצוא את זה בחנויות המתמחות באפייה.

08/02/2003 | 18:18 | מאת: נירה אולנד

שלום ליליפוט נכון, עדיף לאכול לחם מחיטה מלאה, או מועשר בסיבים, על פני לחם מקמח לבן. יחד עם זאת גם לא צריך להיות קיצוניים. לחם שמכיל קמח לבן אך מכיל גם קמח מלא וסיבים תזונתיים יכול גם הוא לשמש אותך באופן משביע רצון. אם את נהנית לאפות בבית אז יופי לך ולבני משפחתך, אך אפשר בהחלט למצוא לחמים מספקים במגוון הקיים ברוב רשתות השיווק. לחמניות ופיתות בדרך כלל שוקלות יותר, לכן גם כשהן עשויות מאותו בצק בדיוק, הן מכילות יחסית יותר בצק, ולכן גם יותר קלוריות. קשה מאד להכין לחם קל בבית, אין לנו את הטכנולוגיה הדרושה כדי לנפח את הלחם מספיק. אם תוסיפי המון סיבים תזונתיים ללחם (למשל סובין חיטה) תקבלי לחם מאד כבד ולא טעים, בניגוד למה שקורה אצל יצרני לחם קל, כי יש להם מכשור מתאים לערבל את הלחם ולהכניס בו מספיק אויר, כך שיהיה אוורירי ועשיר בסיבים בו זמנית. אז אפשר שתקני בכל זאת לחם קנוי , שברובו הוא סביר בהחלט מבחינה בריאותית, או שתמשיכי לאפות ותאכלי כמות יותר קטנה של לחם. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית