לקטוז - פטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/02/2003 | 20:55 | מאת: ל

האם מישהו יודע על כמות הלקטוז שיש בגבינות שונות והאם נכון שבגבינת פטה אין לקטוז???

08/02/2003 | 18:31 | מאת: נירה אולנד

שלום ל בגבינות קשות , במיוחד בשלות וצהובות, אין לקטוז כמעט לחלוטין. לגבי גבינות קשות לבנות כמו פטה, צפתית וכד', אני לא בטוחה. אתה יכול לבדוק בתוית התזונתית, בתנאי שתקנה גבינה ממקור מוסדר , ולא במשקל במעדניה. על התוית התזונתית של כל מוצר אמורה להופיע כמות הפחמימות. בגבינה (מכל סוג) פחמימות אלה הן לקטוז. אם כמות הפחמימות היא מתחת ל 3 גרם פחמימות ל 100 גרם גבינה, אז גם מי שרגיש ללקטוז בדרך כלל יכול לאכול אותה. אותו הדבר נכון גם ליוגורטים ושאר מוצרי חלב. בתיאבון.

09/02/2003 | 21:41 | מאת: ל

תודה רבה, עזרת לי מאוד.

מנהל פורום תזונה טבעית