סוכר פירות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/02/2003 | 22:15 | מאת: אביטל

האם יש ייתרון לסוכר פירות על פני סוכר רגיל ? הן מבחינה בריאותית והן מבחינה קלורית/תזונתית תודה

08/02/2003 | 18:34 | מאת: נירה אולנד

שלום אביטל מאד לא מומלץ להשתמש בסוכר פירות (פרוקטוז) כממתיק עיקרי!!! הוא בסדר כשהוא מופיע כחלק מהפרי, או בכמות קטנה פה ושם במוצרים מוכנים. הפרוקטוז, בניגוד לגלוקוז ולרוב הסוכרים, נספג מהמעי ומגיע ישר לכבד, שם הוא נאגר ועובר שינויים באיטיות לסוכרים אחרים, שהגוף יכול להשתמש בהם. כשאוכלים הרבה פרוקטוז גורמים לעומס גדול על אנזימי הכבד האחראיים על התהליך, מה שמאד לא כדאי. נכון שלכאורה פרוקטוז לא גורם לעליה ברמת הסוכר בדם באותה מהירות כמו גלוקוז, כי כאמור הוא קודם נאגר בכבד, אך בסופו של דבר הוא עלול לגרום לתופעות חמורות בהרבה. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית