סכרת
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! שאלתי בפורום אנדוקרינולוגיה והופניתי אליך: לאמי, אביה וסבי מצד אבי יש סכרת. אני אוכל מילדותי כמויות גדולות מאד של שוקולד (מינימום 150 גרם ביום = חפיסה וחצי) ומתוקים בכלל. למרות האכילה המופרזת, איני משמין ואף דואג לאכול ארוחות מסודרות בנוסף לשוקולד. כמיהתי לשוקולד עזה מאד. לאחרונה, התחלתי לדאוג שמא אקבל סכרת או שאהיה חשוף יותר לסיכון עקב אכילת המתוקים. אני דואג לבצע כל שנה-שנתיים בדיקת סוכר (עד כה תקינות). אנא יעצי לי האם כדאי לי להפסיק מיד או רק להוריד מינון. תודה מראש!
שלום יואב בניגוד למחשבה האינטואיטיבית הנפוצה שאתה מעלה, אכילת כמות גדולה של סוכר או של שוקולד אינן גורמות למחלת הסוכרת. דווקא השמנת יתר קשורה הרבה יותר בהופעת המחלה, גם אצל מי שלאו דווקא אוכל הרבה מתוק. אין ספק שאכילת כמויות גדולות מאד של ממתקים מידי יום (כמה זה הרבה אצלך? מבחינתי מדובר בכמות של מעל רבע חבילת שוקולד ליום), אינה בריאה או רצויה, וסביר להניח שבאה על חשבון מזון אחר, שמספק גם חלבון, ויטמינים ומינרלים. לכן אני ממליצה לך מסיבות של בריאותך הכללית לצמצם קצת את התלות בממתקים. לסוכרת מסוג 2 (שנקראה בעבר סוכרת מבוגרים) יש כפי הנראה גם גורמים גנטיים. מאחר וציינת שבמשפחתך יש חולי סוכרת , אין ספק שהסיכון שלך לחלות קיים, ואתה עושה בחכמה כשאתה בודק מידי כמה חודשים מה מצבך. כל עוד אתה שומר על משקל תקין, אורח חיים פעיל ופעילות גופנית, יש ירידה בסיכון שלך לחלות בסוכרת. יחד עם זאת, כדאי גם לאכול בריא באופן כללי, ולצורך כך כדאי שתפנה לדיאטנית לבדיקת מצבך התזונתי. בהצלחה.