ומה עם הנזק מעודף חלבונים?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/02/2003 | 00:38 | מאת: אלון

היי , שאלה לגבי המאמר: http://www.doctors.co.il/news/1105 מה לגבי הנזק בצריכת יתר של חלבונים ? אני לא מדבר על הדיאטה עצמה והנזקים שנגרמים מדיאטות אשר עליהם הדיאטה הזו "עונה" , אני מדבר על כך שכשצורכים כמות קטנה של קלוריות ביום (בשביל לרדת במשקל) , וזה מכיל הרבה חלבונים , הגוף בסופו של דבר משתמש בהם כמקור אנרגיה נוסף (המוח לא יכול להישתמש בשומן , להבדיל משרירים/תאים רגילי בגוף) , וכשנשרף חלבון לשם הפקת אנרגיה , משתחררת אמוניה שזהו חומר בין ההכי רעילים (ביחוד למוח) , שלא לדבר על זה שהכליות עובדות עבודת יתר בשביל לסלק מהגוף את כל הרעלים האלו....

15/02/2003 | 12:11 | מאת: נירה אולנד

שלום אלון הויכוח לגבי דיאטות עתירות חלבון ו/או שומן לעומת דיאטות עתירות פחמימות ממשיך, ומידי פעם נקבל מידע שמעודד סוג זה או אחר של דיאטה. מקריאת המאמר מתברר שכמות החלבון שאכלו בדיאטה הזו אינה גדולה מהמקובל למעשה באכילה הרגילה של רוב האנשים בחברה המערבית. רובנו אוכלים בדרך כלל אפילו יותר מאשר 1.5 גרם חלבון לקילו משקל באופן רגיל. אז למעשה מה שקרה הוא שאותן נשים שנבדקו הפחיתו קלוריות שמקורן בפחמימות ובשומן, אך השאירו את הקלוריות שמקורן בחלבון. אין כאן תוספת של חלבונים מעבר למקובל, רק לא היתה הפחתה של חלבונים יחד עם הפחתה של אבות המזון האחרים. בדומה לדיאטת אטקינס, יש צורך בנסיון של שנים עד שמתברר אם יש נזק בדיאטה. כאן מדובר בדיאטה חדשה יחסית, וכמובן שנסיון של כמה שבועות עם קבוצה קטנה של נשים לא תיתן אינפורמציה על נזקים. נכון מה שאתה אומר: כשלגוף חסרה אנרגיה הוא משתמש בחלבון כפחמימה, והתוצאה היא עליה ברמת האוראה וחומצת השתן בדם, מה שבהחלט לא רצוי. יחד עם זאת, טוען החוקר שיש גם יתרונות, ומן הסתם יהיה צורך לבדוק זאת בהמשך שוב. אני מניחה שבהמשך נשמע גם התנגדויות לדיאטה הזו. אין ספק שכמו כל דיאטה, יהיו אנשים שיוכלו באמת להפיק ממנה הרבה (למשל אנשים שיש להם בעיה עם רמות סוכר גבוהות אך עדיין אינם סכרתיים), ואחרים שעלולים להנזק ממנה (כמו אנשים שיש להם בעיות כליה, בעיות כבד וכד'). אני ממשיכה להחזיק בדעתי שדיאטה צריכה להיות מותאמת למצבו הבריאותי והעדפותיו של כל אדם. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית