שיבולת שועל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

17/02/2003 | 13:01 | מאת: אליוט

שלום אשמח לקבל פרטים על הדגן הנ"ל הוא דיאטטי ? חובה לבשלו ? באופן כללי מה הדרך הטובה ביותר "להרוויח " את הערכים התזונתיים מהמוצרים השונים חי מבושל וכו תודה

לקריאה נוספת והעמקה
22/02/2003 | 10:26 | מאת: נירה אולנד

שלום אליוט שבולת שועל היא דגן המופיע בשוק בצורות שונות. יש גרגרי שבולת שועל שחובה לבשלם, ובישולם אורך זמן ממושך יחסית. יש פתיתים שבורים ומעורגלים שניתנים להכנה מהירה. שבולת שועל להכנה מהירה יכולה גם להיאכל ללא בישול, אם משרים אותה במים או בחלב או יוגורט למשך כשעה. היא סופגת את הנוזלים וניתן לאכול אותה גם כך, ללא בישול. שבולת שועל מצטיינת בתכולת הסיבים המסיסים שבה, הם אלה שמעבים את דייסת הקוואקר ונותנים לה מרקם ג'לי אופייני. סיבים אלה יכולים גם לעזור להאט ספיגה של סוכר ושומן במעיים, ולכן הם נחשבים לבריאים ותורמים לבריאות הלב וכלי הדם. למותר לציין שאותם סיבים בדיוק נמצאים גם בקטניות מכל הסוגים, גזר, תפוחים, ועוד ירקות ופירות רבים. שבולת השועל מכילה גם ויטמיני B שונים, בדומה לדגנים אחרים. לגבי סוגיית הבישול: לדעתי לא צריך ללכת לקיצוניות בשום דבר. תזונה בריאה היא תזונה מגוונת, וזה אומר גם לפעמים אכילת מזונות לא מבושלים כמו סלטים, ולפעמים אכילת מזונות מבושלים כמו מרקים. רוב הדגנים מתעכלים טוב יותר כשהם מבושלים. שבולת השועל להכנה מהירה כבר עברה מעיכה בחום גבוה, היא חצי מבושלת, זו הסיבה לאפשרות לאכול אותה ללא בישול. נכון שבבישול חלק מהויטמינים נהרסים, אך הזמינות של חומרי מזון שונים דווקא לפעמים טובה יותר. אז כאמור, הכי טוב לשלב, לאכול פעם ככה ופעם אחרת, ולא להתחייב לאכילה מסוג אחד בלבד . בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית