דיאטה לבת
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
נירה שלום, אני מנסה לעשות "דיאטת בת" עליה קראתי בספר "המדריך הישראלי להריון ולידה" של ד"ר עמוס בר וטלי רוזין. איני יודעת האם את מכירה אותה אך מדובר בדיאטה עשירה בחלבונים ודלה בנתרן. שאלותיי הבאות יוצאות מנקודה הנחה שאת מכירה את הדיאטה, אם לא אז אפרט אותה במידת הצורך. 1) כעיקרון אסור לאכול סויה. האם מותר לאכול טופו? (אני משערת כי איסור הסויה נובע מהמלח וכיוון שטופו הוא חלבון נראה לי שאפשרי לאכול. מה דעתך?) 2) האם מותר לאכול חומוס? 3) שאלה של מי שלא מבין בלחם- מצטערת- איזה לחם הוא בלי שמרים? (גם זה אסור) 2) האם יש ספר כלשהו המכיל מתכונים טעימים דלי נתרן שיכולים להתאים לדיאטה? 4) נראה לי ממש בלתי אפשרי לעשות דיאטה דלת נתרן כאשר אני אוכלת מזון מומלח במקום העבודה ובארוחות המשפחתיות שם בוודאי ירימו גבה על זה שאני בגמילה ממלח (ללא סיבה בריאותית). האם הדיאטה לוקחת בחשבון שלמרות ההשתדלות להמנע מהמלחה מיותרת, עדיין תהיה כמות מלח כלשהי במזון שגם אם אני ארצה וגם אם לא, איני יכולה להימנע ממנו? המון תודה!
דנה, אני לא חושבת שיש ביסוס מדעי לדיאטה הזו. עדי
מנסים ומה שייצא- העיקר שיהיה בריא!
דנה שלום, לא קראתי את הספר, אבל כאדם שעוסק ביעוץ בתזונה טבעית אומר לך את הדברים הבאים: א. דיאטה עתירת חלבון אינה מומלצת. היא גורמת לחומציות יתר, בריחת סידן ועומס יתר על הכבד והכליות. ב. רוטב סויה לא מומלץ, אך טופו, חלב סויה ופולי סויה מאד מומלץ לצרוך. זהו מזון המכיל חלבון איכותי, סידן וחומרים אנטי סרטניים. ג. חומוס הוא גם מזון חלבוני. אם זה לא גורם לך לגזים, מומלץ להשרות לפחות 8 שעות לפני הבישול ולאכול עם דגן מבושל (אורז מלא, דוחן, כוסמת וכד'). ד. כל סוגי הלחם מכילים שמרים למעט "לחם מרק" אותו ניתן להשיג ברוב חנויות הטבע. ד. בגישה הטבעית לא מומלץ לצרוך יותר מגרם נתרן (מלח) ביום. זו הכמות הדרושה לתפקודי הגוף. לא מומלץ לצרוך יותר מחמישה גרם ביום (ראי ספרו של פרופ' עזרא זוהר - הגוף ותפקודו). כל ספר תזונה צמחוני / טבעוני מכיל תפריטים דלי נתרן. אם את בהריון (וגם אם לא) מומלץ מאד להמנע ממזון עשיר במלח כמו חמוצים, פיצוחים, גבינות מלוחות ודגים מלוחים. לבריאות, צביקה קורן
דנה שלום מלחים נכונים חשובים לגוף במקום הנכון כלומר בבטן ולא בפה לשם טעם בלבד יש מה שנקרא ביפנית " גמצ'יו" זה מלח שכותשים עם שומשום, המיוחד בכך הוא שהשומשום עוטף את המלח ומאפשר ע"י כך שהמלח יתפרק בקיבה והמעיים בכדי לסייע לפעולת מעיים תקינה ולא יתמוסס בפה סתם לטעם אם תרצי לשמוע יותר את מוזמנת לכתוב אלי ישירות ל [email protected] בברכת בריאות אושר ועושר אבי