לקיחת כמוסות פחם פעיל על בסיס יומי לטווח ארוך

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/06/2024 | 10:27 | מאת: דני

שלום האם ניתן לקחת כמוסות פחם פעיל באופן קבוע ויום יומי? כ 2 טבליות ביום אחד בבוקר ואחד בערב זה מאוד עוזר לי עם נפיחות בבטן אין לי תופעות לוואי כמו הקאות/שלשולים או עצירות אבל לא הצלחתי למצוא מידע האם לטווח ארוך באופן יום יומי זה אפשרי בלי לפגוע בגוף כמובן שלא נותן תרופות ביחד עם הפחם ורק בהפרש של שעתיים תודה רבה

דני שלום פחם פעיל הוא סופח רעלים שיכול להקל על בעיות עיכול, נפיחות וגזים. הוא נפוץ בטיפול במערכת העיכול, כולל נפיחות, גזים כלואים ושלשולים. ניתן לקחת טבליות פחם פעיל עד 3 פעמים ביום, לפני או אחרי הארוחה. כדאי לקחת אותו כשעתיים לפני או אחרי נטילת תרופות מרשם ותוספי מזון. יש לשתות הרבה מים על מנת למנוע עצירות. תופעות הלוואי עשויות לכלול בחילות והקאות, אך נראה שאין לך תופעות לוואי1. כמובן, יש להימנע מלקחת תרופות ביחד עם הפחם ולהקפיד על הפרש של שעתיים בין הנטילה שלהם. כמוסות פחם פעיל יכולות להיות תוספת יומית יעילה לטיפול בבעיות במערכת העיכול. לא מצאתי מידע לגבי שימוש ארוך טווח

מנהל פורום תזונה טבעית