שמן או טחינה לאפייה מה פחות מזיק?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
היי מה פחות מזיק לאפייה בחום בינוני? טחינה או שמן זית? תודה
שרון שלום באפייה בחום בינוני, שמן זית כתית מעולה הוא בחירה פחות מזיקה בהשוואה לטחינה. שמן זית כתית מעולה מכיל חומצות שומן חד בלתי רוויות ונוגדי חמצון, והוא עמיד יחסית לחימום בטמפרטורות בינוניות, עם נקודת עשן של כ-207 מעלות צלזיוס. לעומת זאת, טחינה מכילה חומצות שומן רב בלתי רוויות שעלולות להתחמצן בטמפרטורות גבוהות יותר, מה שעלול ליצור רדיקלים חופשיים מזיקים1.