פנילאלנין וממתיקים רב כוהליים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

31/07/2024 | 13:56 | מאת: שרונה

שלום לאהרון דרעי, מבקשת לדעת מה זה אומר ממתיקים רב כוהליים וגם מרכיב בשם פנילאלנין את זה ראיתי בסוכריות האם הם מזיקים לבריאות? בתודה רבה שרונה

שרונה שלום ממתיקים רבי כוהלים הם תחליפי סוכר מלאכותיים שמשמשים להמתקת המזון במקום הסוכר. הם מיוצרים באופן סינתטי ונקראים גם “רבי כוהלים”. כלומר, הם אינם מכילים פחמימות זמינות ולכן אינם מעלים את רמות הסוכר בדם. נכון להיום, אין עדויות תומכות בטענות שהם מזיקים לבריאות1. כמובן, כדאי לצרוך אותם במידה הנכונה ולהימנע מצריכה גבוהה מדי. כמה ממתיקים רבי כוהלים כוללים את הפנילאלנין, סוכרלוז ואספרטיים. כל אחד מהם משמש במגוון מוצרי מזון “ללא סוכר” או "ללא תוספת סוכר". אז אם את מתקשה להחליט, תוכלי לבחור בממתיקים רבי כוהלים כחלופה. וכמובן, כדאי להיות מודעת לכמות הצריכה ולהתייעץ עם מומחה לפי הצורך האישי שלך.

מנהל פורום תזונה טבעית