פירות לא אורגנים עם קפילה דקה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/08/2024 | 10:39 | מאת: שרון - טבעונית

אני קונה פירות לא אורגנים בגלל תקציב. האם חייבים לקלף אותם? (אפרסק ונקטרינה וכו) אני סובלת מעצירות לפעמים אז הקליפה כנראה משפרת אבל מה עם הנזק מהריסוס? מה עדיף? תודה

שרון שלום הבנת הדילמה שלך היא חשובה. קליפות של פירות כמו אפרסק ונקטרינה מכילות סיבים תזונתיים רבים שיכולים לסייע במניעת עצירות. בנוסף, הקליפות עשירות בנוגדי חמצון וויטמינים שיכולים לתרום לבריאות הכללית. עם זאת, פירות לא אורגניים עלולים להכיל שאריות של חומרי הדברה על הקליפה. כדי להפחית את החשיפה לחומרים אלו, ניתן לשטוף את הפירות היטב במים זורמים או להשתמש בתמיסת מים וחומץ לניקוי יסודי יותר. אם את עדיין חוששת, אפשר לקלף את הפירות, אך כדאי לזכור שהקליפה מכילה חלק ניכר מהסיבים והנוגדי חמצון. אפשרות נוספת היא לגוון בין פירות אורגניים ולא אורגניים בהתאם לתקציב שלך.

מנהל פורום תזונה טבעית