כמות מספקת של ויטמינים ומינרלים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/08/2024 | 16:38 | מאת: מני טל

אני בן 51, שקלתי 96 ק ג גובה 1.8 -התחלתי דיאט ורוצה לדעת האם יש בזה מספיק מינרלים וויטמינים שאדם צריך ליום. הדיאט: שתייה מרובה של מים כ3-4 ליטר, 1 כוס כפה עם תחליף של שיבולת שועל, סלט גדול של הרבה ירקות מתובל עם שמן זית, פלפל גס, ומיץ לימון, 2 פרוסות לחם מלא. קומץ פיצוחים, 2 פירות, חתיכת עוף או דג, ומרק ירקות.

מני שלום הדיאטה שלך נראית מאוזנת ומכילה מגוון רחב של מזונות בריאים. הנה כמה נקודות עיקריות לגבי המינרלים והוויטמינים בתזונה שלך: מים: שתייה מרובה של מים היא חיונית לשמירה על תפקוד תקין של הגוף. שיבולת שועל: מקור טוב לסיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, ומינרלים כמו מגנזיום וברזל. סלט ירקות: מכיל ויטמינים כמו ויטמין C, ויטמין K, וחומצה פולית, וכן מינרלים כמו אשלגן. שמן זית: מקור טוב לשומנים בריאים וויטמין E. לחם מלא: מספק סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, ומינרלים כמו ברזל ומגנזיום. פיצוחים: עשירים בשומנים בריאים, חלבונים, ויטמינים כמו ויטמין E, ומינרלים כמו מגנזיום ואבץ. פירות: מספקים ויטמינים כמו ויטמין C, ויטמין A, וסיבים תזונתיים. עוף או דג: מקור טוב לחלבון, ויטמינים מקבוצת B, ומינרלים כמו ברזל ואבץ. מרק ירקות: יכול לספק מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים בהתאם לסוגי הירקות. עם זאת, חשוב לוודא שאתה מקבל את כל הוויטמינים והמינרלים הנדרשים. לדוגמה, ויטמין D, סידן, וויטמין B12 הם חשובים במיוחד בגילך. כדי שהטיפול יהיה שלם ויענה על הצרכים שלך כדאי לפנות לנטורופט / הרבליסט כדי שיראה את מצבך מכל ההביטים ויתאים לך טיפול מתאים בהצלחה .

מנהל פורום תזונה טבעית