קמח שקדים / חומוס וחומצה אוקסלית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/10/2024 | 17:30 | מאת: דני

שלום רב אני מעוניין להתחיל לצרוך קמח מעדשים וחומוס ואני מודע שיש בקטניות חומצה אוקסלית שהיא מונעת ספיגה של רכיבים תזונתיים השאלה שלי האם אני מוסיף את הקמח למזון ואופה אותו האם זה מחליש את החומצה או שלא יהיה שום שינוי? תודה רבה

אפייה של קמח מעדשים או חומוס עשויה להפחית את רמות החומצה האוקסלית, אך כנראה שלא תבטל אותן לחלוטין. חימום יכול לשנות מעט את המבנה הכימי של החומצה, אבל היא עדיין עשויה להיות נוכחת. אם אתה רוצה להפחית את החומצה האוקסלית בצורה משמעותית, אתה יכול לשקול להשרות או לבשל את הקטניות לפני הטחינה לקמח. בדרך זו, ניתן להקטין את כמות החומצה האוקסלית במזון.

מנהל פורום תזונה טבעית