סיבים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
ידוע לי שמזונות העשירים בסיבים מזרזים את פעילות המעיים, אם כן אילו מזונות עשירים בסיבים?
היי לימור, כעקרון, ירקות ירוקים עם קליפה וכן כל מה שמכיל חיטה מלאה (אסור לחולי צליאק) עדי
שלום לימור מזונות עשירים בסיבים הם: כל סוגי הירקות, במיוחד שעועית ירוקה, במיה, עלים ירוקים כמו חסה ועשבי תיבול, תרד, סלק. מומלץ לא לקלף ירקות כמו מלפפון, קישוא, חציל שאפשר לאכול עם קליפתם. כל סוגי הקטניות: חומוס, שעועית לבנה, עדשים, אפונה, פול. דגנים מלאים: גרגרי תירס, אורז מלא, חיטה מלאה, לחם מקמח מלא, דגני בוקר מועשרים בסיבים. יש להשיג בחנויות טבע גם קוסקוס מלא, בורגול מלא וכד'. תפוח אדמה כדאי לאכול עם קליפתו, וגם בטטה כנ"ל. כל סוגי הפירות, מומלץ לא לקלף אם אפשר לאכול גם את הקליפה. חשוב לשתות הרבה מים כשאת אוכלת הרבה סיבים תזונתיים, כי הם צריכים סביבה מימית כדי להתנפח ולפעול את פעולם. הקפידי על לפחות 8 כוסות מים ביום. בהצלחה.