הכנה מראש של מוצרי מזון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

16/02/2025 | 13:51 | מאת: שרון

שלום האם אפשר לטחון מראש גרעיני דלעת וגרעיני חמניות וזרעוני שומשום ולשמור במקרר ולאכול אותם יום למחרת? האם הם מאבדים מהיתרונות שלהם? אם אני מכינה תפוחי אדמה קלופים וחתוכים במקרר ומבשלת אותם יום למחרת האם הם מאבדים מהיתרונות שלהם? ובאותו ענין אם אני מכינה מראש עגבניה ומלפפון ובצל שקולף מראש ונימצא במקרר ויום למחרת אני מכינה סלט האם יש איבוד של ויטמינים וכו'? תודה רבה שרון

שרון שלום 1. טחינת גרעיני דלעת, חמניות ושומשום מראש – האם הם מאבדים ערך תזונתי? כן, אפשר לטחון אותם מראש ולשמור במקרר, אבל חשוב להבין שהם כן מתחילים לאבד מהטריות והיתרונות שלהם לאחר הטחינה. 🔹 מה קורה אחרי הטחינה? חשיפה לחמצן ולחות עלולה לגרום לחמצון השומנים הבריאים, במיוחד בחשיפה ממושכת. ויטמינים מסוימים, כמו ויטמין E, עלולים להתפרק עם הזמן. הטעם יכול להשתנות מעט ולהפוך למריר אם הגרעינים מתחילים להתחמצן. 🔹 איך לשמור על הטריות? ✔ טוחנים כמות קטנה (ליום-יומיים בלבד). ✔ שומרים בכלי אטום היטב במקרר או אפילו במקפיא להאטת תהליך החמצון. ✔ אפשר להוסיף מעט גרעינים שלמים לסיום, כדי לשמור על הטקסטורה והערכים התזונתיים. 🔹 מסקנה: עדיף לטחון בסמוך לאכילה, אבל אם חייבים מראש – עדיף לשמור במקרר ולא מעבר ליום-יומיים. 2. שמירת תפוחי אדמה קלופים וחתוכים במקרר – האם הם מאבדים ערך תזונתי? 🔹 מה קורה? ✔ תפוחי אדמה נוטים להתחמצן ולהשחים, ולכן לרוב שומרים אותם במים. ✔ חלק מהוויטמינים (בעיקר ויטמין C) מסיסים במים, ולכן אם את שומרת אותם חתוכים ומכוסים במים, תהיה ירידה קלה בערכים התזונתיים. ✔ אם את לא שומרת אותם במים, הם עלולים להתייבש ולקבל מרקם פחות טוב. 🔹 איך לשמור על מירב הערכים? ✔ שמרי אותם במים קרים, אך אל תשאירי אותם ליותר מ-24 שעות. ✔ אם את יכולה, עדיף לשמור אותם שלמים ולקלף רק סמוך לבישול. 🔹 מסקנה: תפוחי אדמה שאוכלים יום למחרת מאבדים מעט ויטמינים, אבל רוב היתרונות נשמרים. 3. הכנת ירקות לסלט מראש – האם יש איבוד של ויטמינים? 🔹 מה קורה כשחותכים ירקות מראש? ✔ ויטמין C וויטמינים מסיסים במים מתחילים להתפרק במגע עם חמצן, במיוחד בעגבניות ובמלפפונים. ✔ הבצל גם מתחמצן מהר ועלול לשנות את הטעם ואת הערך התזונתי שלו. ✔ ככל שהירקות נחשפים יותר לחמצן, כך הם מאבדים יותר נוגדי חמצון. 🔹 איך לשמור על מירב הערכים? ✔ עדיף לשמור את הירקות חתוכים גס ולא קצוצים דק. ✔ לשמור בכלי אטום במקרר. ✔ אפשר להוסיף טיפת שמן זית כדי להאט את החמצון. ✔ אם אפשר, עדיף להכין את הסלט ברגע האחרון – זה תמיד הכי בריא וטרי! 🔹 מסקנה: יש איבוד מסוים של ויטמינים אם חותכים מראש, אבל עדיין עדיף לאכול ירקות מוכנים מאשר לוותר עליהם לגמרי. 💡 המלצה כללית: אם את יכולה, עדיף להכין סלט טרי ולחתוך ירקות סמוך לאכילה. אם זה לא מתאפשר, שמירה נכונה במקרר בכלי אטום תעזור לשמור על מירב הערכים.

26/02/2025 | 01:13 | מאת: טררק

הפורום אמור לספק תשובות אמיתיות של מומחה. אחרת, אין סיבה לחכות כל כך הרבה זמן

מנהל פורום תזונה טבעית