אבקות מרק

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/03/2025 | 23:20 | מאת: שרון

שלום לאהרון דרעי, שאלה לגבי אבקות מרק אני משתמש באבקות מרק לטיבול רשום על הקופסא שהם ללא מונוסודיום גלוטומט ללא צבעי מאכל וללא תוספת חומר משמר,ובנוסף רשום 100% רכיבים טבעיים האם עם כול זה אבקה מסוג זה יכולה להזיק ולא בריאה? מה דעתך? בתודה רבה שרון

שרון שלום אם את לא צורכת הרבה מהאבקה ולא משתמשת בה על בסיס יומיומי, הנזק כנראה מינימלי, אבל עדיף תמיד לבחור במרכיבים טבעיים ולא מעובדים. כשבוחרים אבקת מרק , כדאי לבחור כאלו עם רשימת רכיבים קצרה וברורה, ללא כמויות מוגזמות של מלח וללא תוספים מיותרים. אפשרות בריאה יותר היא להכין תערובת תבלינים טבעיים בבית – למשל שילוב של מלח הימלאיה/אורגני, שום, בצל, כורכום, פפריקה, סלרי מיובש, גזר מיובש ועשבי תיבול. להכנת מרקים אפשר גם להקפיא ציר ירקות טבעי ולהשתמש בו במקום אבקה.

מנהל פורום תזונה טבעית