מה ההבדל בין סוכר לבן לסוכר חום (דמרה) לדבש?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/03/2003 | 23:30 | מאת: ארז

האם סוכר חום יותר בריא? מה יתרונותיהם וחסרונותיהם אחד על פני השני (כממתיקים מבחינת קלוריות, מתיקות, ובריאות)?

לקריאה נוספת והעמקה
15/03/2003 | 17:34 | מאת: נירה אולנד

שלום ארז למעשה, מבחינה תזונתית, יש להתייחס לסוכר לבן, סוכר חום ודבש באופן זהה. הם כולם מכילים ריכוז גבוה מאד של פחמימות פשוטות, מעלים את רמת הסוכר בדם מהר מאד, ומכילים כמובן כמות קלוריות לא מבוטלת. נכון, סוכר חום מכיל מעט (מעט מאד) ויטמינים ומינרלים, וכמוהו גם הדבש, שעקב מקורו הטבעי זכה לשירי הלל בלתי מבוססים . אך לכל צורך תזונתי מעשי, הם דומים עד כדי זהות. כדאי להמעיט ככל האפשר בכולם. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית