תערובות דגנים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום האם הוספת מים רותחים לתערובת דגנים של: --נבטי חיטה --שומשום מלא --קווקר --סובין גורעים מהתכונות, ערך תזונתי, או מן הויטמינים. למותר לציין שאני לא לא יכולה לאכול את הדגנים הנ"ל בצורתם הטבעית מפאת בעיית עיכול. תודה מירי
שלום מירי יש ויטמינים מסויימים שחום, חשיפה לאור ולחמצן הורסת אותם. אך גם ההרס הזה לא קורה תוך שניה, וגם אחרי בישול של חצי שעה עדיין לפחות 50 אחוז מהויטמינים עדיין נמצאים במזון. יוצא הדופן היחידי הוא ויטמין C שנהרס יותר מהר, אך הוא ממילא לא נמצא במזונות שציינת. כך שגם אם את מבשלת את המזונות הללו, גם אם את מקבלת קצת פחות ויטמינים מכפי שיכולת לקבל, לא נורא, עדיין את מקבלת כמות מספיק משמעותית. בתיאבון.