שאלה שקשורה לבשר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/03/2003 | 21:47 | מאת: דנית

שלום אני לא יודעת אם תוכלי לענות לי על השאלה הזו אבל אני מקווה שכן כי היא מטרידה אותי כמו שאת יודעת בבשר יש חלקים שומניים אותם קשה ללעוס... רציתי לדעת מה קורה לאחר שאוכלים אותם האם הם מתווספים לגוף בתור שומנים ומחמירים את מצב השומנים בדם או שלא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
22/03/2003 | 17:51 | מאת: נירה אולנד

שלום דנית במערכת העיכול יש רק סט אחד של שיניים, והוא בפה. מה שאת בולעת כחתיכה שלמה בדרך כלל יעבור רק עיכול חלקי בלבד, ורובו ייפלט דרך פי הטבעת מבלי שעבר עיכול. זו לא שיטה כל כך מומלצת לאכול בחתיכות, כי אם לגופך יחסרו חומרי מזון הוא יאט את פעילות העיכול כדי לנסות בכל זאת לעכל את החתיכות, והתוצאה תהיה עצירות נוראית. לא הייתי אצלך בצלחת, אך מנסיוני החתיכות הבלתי לעיסות אינן שומן (שהוא די נמס ), אלא חתיכות סחוס, שמורכבות ברובן מחלבון. בשר בקר באופן כללי מכיל שומן רווי וכולסטרול, גם אם את לא רואה אותם בעין, ושני גורמים אלה מחמירים את מצב השומנים בדם. לכן , אם יש לך בעיה של שומנים בדם, כדאי לאכול בשר בקר לעתים נדירות ככל האפשר, ובודאי לא יותר מפעם בשבוע-שבועיים. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית