מאכלים מועדפים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
רציתי לדעת אילו מאכלים חשוב להכניס לתפריט, כאשר סובלים מעצירויות. תודה רבה
חיים, לשתות המון מיים!!!! עדי
בנוסף להמון מים להוסיף גם סיבים תזונתים
שלום חיים כבר נכתב רבות לאחרונה בנונשא זה בפורום, כדאי שתבצע חיפוש. בהנחה שהעצירות היא "רגילה" ונובעת מאורח חיים נייח ומיעוט בסיבים תזונתיים ובשתיה, בדרך כלל הפעולות הבאות עוזרות: 1. הוספת פעילות גופנית יומיומית של לפחות חצי שעה, אפילו הליכה פשוטה רצופה , או כל פעילות אחרת, שעוזרת למעיים להתעורר ולפעול ביעילות רבה יותר. 2. הקפדה על שתיה מספקת, של לפחות 8 כוסות ביום (מתוכן עד 3 קפה תה או קולה שמאטים את פעילות המעי), רצוי אפילו יותר. 3. הקפדה על שילוב מזונות עתירי סיבים בכל ארוחה: ירקות כמו תרד, חסה, שעועית ירוקה, במיה, סלרי, שומר, סלק, תפוחי אדמה ובטטות עם קליפתם, תירס, קטניות כמו חומוס גרגרים, אפונה, שעועית לבנה, עדשים, לחם מקמח מלא, דגני בוקר מועשרים בסיבים, פירות שנאכלים עם קליפתם וכד'. המזונות הללו יכולים להיות טריים, מבושלים, אפויים, טחונים- בכל צורה הם עדיין מכילים את הסיבים התזונתיים שבהם, בתנאי שלא מקלפים אותם. גם מלפפון, קישוא וחציל עדיף לא לקלף אם רק אפשר. 4. ניתן להוסיף תכשירי סיבים כמו מוציויטל, אגיוקור, סיבי פסיליום וכד', על פי הוראות היצרן, ותוך הקפדה על שתיה מספקת. יחד עם זאת רצוי להמנע ממיץ שזיפים, שזיפים מיובשים, תכשירים המכילים עלי סנה, תה משלשל וכד'. אלה יוצרים תלות של המעי, ואחר כך קשה להפטר מהתלות בהם. בהצלחה.