ספיגת סידן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/03/2003 | 17:12 | מאת: טילי

אני מוצאת שכל נושא ספיגת הסידן לוט בערפל. אם, למשל, מומלץ שלא לקחת תוספי סידן כגון קלטרייט פלוס בסביבת מוצרי חלב בתואנה שמוצרי חלב מפריעים לספיגת הסידן - איך מתיישב הדבר עם ההמלצה להרבות במאכלי חלב לצורך העשרת הגוף בסידן? שאלה נוספת, האם ההמלצה הנ"ל שלהפריד בין מוצרי חלב לתוספי סידן תקפה גם לגבי מזונות אחרים עתירי סידן כגון ברוקולי, סרדינים, שקדים וכדומה? אני לגמרי מבולבלת כבר. מודה מראש על תשובה מפורטת.

05/04/2003 | 10:05 | מאת: נירה אולנד

שלום טילי היכולת של הגוף לספוג כמות גדולה של סידן היא מוגבלת. המזון , כולל תוסף הסידן עוברים את המעי במהירות מסויימת, ומה שמצליח להספג תוך כדי מעבר נספג, כל היתר יוצא מהגוף והוא בעצם "מבוזבז". הסיבה להנחיה לקחת תוסף סידן לא יחד עם ארוחה עשירה בסידן (כמו מוצרי חלב, ברוקולי, סרדינים וכו') אינה שהמזונות מפריעים לספיגת הסידן, אלא כדי להקטין את הבזבוז הזה שהסברתי קודם. אם תקחי את התוסף יחד עם מוצרי חלב הם לא יפריעו לספיגת הסידן, אך בסך הכל הכנסת לפה הרבה מאד סידן, והספיגה של הסידן הזה עדין נשארת רק אחוז מסויים, וכך בעצם "בזבזת" יותר סידן. זה כל הסיפור. כדי להגביר את ספיגת הסידן כדאי לפזר אותו על יותר ארוחות, למשל לקחת את התוסף בנפרד (כמו ארוחה נפרדת של סידן), ולאכול מוצרי מזון עשירים בסידן בארוחות אחרות. כך ספיגת הסידן הכוללת במהלך היום עולה. לפעמים תוסף הסידן, אם הוא נלקח בכדור גדול, לא מספיג להתמוסס במעיים, לכן אם את לוקחת כדור סידן, מומלץ לשבור אותו לחתיכות או לכתוש אותו לאבקה בין שתי כפות, לקחת אותו בצורה שתהיה נוחה יותר לספיגה במעי. בדרך כלל סידן באבקה או מומס בנוזל נספג בצורה טובה יותר. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית