עודף נתרן - האם מזיק?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום שמתי לב כי אני מרבה לאכול מוצרים עתירי נתרן כגון טחינה גולמית , שומשום , ועוד האם הדבר עלול להזיק? האם ישנן תופעות לוואי לעודף נתרן? תודה צחי
שלום צחי אם אתה בריא, הכליות שלך מתפקדות כראוי ולחץ הדם שלך תקין- אז אתה יכול לאכול נתרן בכמות שמתחשק לך ללא חשש. אנשים שיש להם בעיית כליות, או בעיית יתר לחץ דם צריכים בדרך כלל לשמור על רמת נתרן נמוכה במזון. עודף הנתרן אינו הגורם בהכרח להתדרדרות הכליות או בעיות בלחץ הדם, אך כשהבעיה מופיעה הנתרן (בנוסף למינרלים אחרים ) הופך בעייתי . אם אתה מודאג, הדרך הפשוטה היא מידי שנה לעשות בדיקה ללחץ הדם שלך, ולעשות בדיקת דם בה רואים גם מדדים לתפקוד הכליות. (כמו רמות האוראה והקריאטינין בדם). בהצלחה.
צחי שלום, עודף נתרן (מלח) בהחלט מזיק. הוא לא כל כך מצוי בשומשום וטחינה אלא בגבינות מלוחות, פיצוחים, "חמוצים", דגים מלוחים וכד'. אם אגיין אין לך בעייה בכליות ובלחץ הדם - עודף נתרן בהחלט עלול לגרום לכך. בספרו "הגוף ותיפקודו" פרופ' עזרא זוהר אומר שכדי להתקיים אנו זקוקוים ל 1,000 מ"ג (גרם אחד) ביום. צריכה של מעל 5 גרם ביום (כפית שטוחה) גורמת לעומס על הכליות. כפי שאתה וודאי מבין הכליות הן פילטר שיש גבול ליכול הסינון שלהם ועומס יתר עלול לגרום לקריסה. התזונה הממוצעת מכילה פי 10 עד 50 מן הכמות הנחשבת בטוחה. מלבד ממלח שולחן נמצא נתרן בהרבה תוספי מזון כגון: MSG, סודה לשתיה, סודיום ניטרט, בדברי מאפה, בריבות, בבשר משומר ובמשקאות קלים. להלן רשימת נזקי המלח כפי שלקוחים מהספרות המקצועית:  אצירה (ועצירה) מוגברת של נוזלים בגוף (אדימה)  אבדן גמישות כלי הדם  יתר לחץ דם  יתר חומציות בקיבה סרטן הקיבה  כאבי ראש מיגרניים אירוע מוחי מועקה ומתח  פגיעה בתפקוד הכליות  התרחבות החדר השמאלי של הלב  אסטמה, בריחת סידן  החמרה בתופעות PMS  נמצא קשר לרעלת הריון לסיכום, מומלץ להימנע משימוש במלחייה ומצריכת מזון מלוח. לבריאות צביקה