מאכלים "משלשלים"
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב נירה! שאלתי היא האם ישנם מאכלים, משקאות, במקרר הביתי של כל אחד מאיתנו, הגורמים לשילשול? ידוע לי שמיץ תפוזים סחוט ועגבניות מרוסקות, עושות יציאות רכות, אך האם זה נכון? ומה לגבי שילשול? אני סקרנית מאוד מפני שאני, למרות מבנה גופי הרזה יחסית,אוכלת המון, במשך היום,ללא הגבלה(לרב מתוך חוסר מעש), ואני מרגישה בסוף היום כבדה, שהעמסתי על קיבתי,ולכן חשוב לי לדעת, מה יגרום לקיבתי "להתרוקן". תודה מראש, וכל טוב, בברכה, סופיה.
שלום סופיה מזון הוא בדרך כלל לא משלשל. אצל תינוקות מיץ תפוזים או עגבניות מרוסקות יכולים להיות משלשלים, אצל אדם בוגר צריך כמויות מופרזות מאד של מזונות אלה על מנת לגרום לשלשול. שזיפים מיובשים מכילים חומר משלשל טבעי, אך למרות טבעיותם החומר הזה גורם לתלות של המעי ולהתרגלות, לכן לא מומלץ להשתמש בהם באופן קבוע. אופן החשיבה שלך נראה לי קצת לא בריא: אם את חשה מעמסה על הקיבה אולי כדאי שתנסי לאכול פחות, או לשתות שתיה דלת קלוריות במקום לאכול. זו דרך יותר בריאה מאשר לנסות לגרום בכוח לשלשול. בנוסף, שלשול משחרר חומרים מהמעי הגס, אין לו שום השפעה על תחושת המלאות בקיבה, שנמצאת בחלק העליון של מערכת העיכול. בהצלחה.