שאלה לנירה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/04/2003 | 16:41 | מאת: טלי

שלום. אני צמחונית,וכדי להשלים את המחסור אני אוכלת מוצרי סויה ,קטניות,אגוזים. בבדיקת דם לאחרונה נאמר לי שיש לי עודף ברזל ברמה כזו שעלול להיגרם לי נזק. איך מפחיתים את כמות הברזל מבלי לפגוע בצריכת החלבונים שלי?האם ניתן ליצור שילובי מזון כלשהם אשר מעכבים את ספיגת הברזל בדם?

לקריאה נוספת והעמקה
26/04/2003 | 18:26 | מאת: נירה אולנד

שלום טלי נדיר מאד להגיע לעודף ברזל בעקבות אכילת מזונות טבעיים. יש נטיה גנטית מסויימת לאנשים לפעמים לאגור או לספוג יותר ברזל מהדרוש להם, ואז הברזל הזה עלול להיאגר ברקמות מסויימות ולהזיק. ראשית אני ממליצה לך לחזור על הבדיקה, יש טעויות לפעמים. שנית, במידה ואכן יתברר שיש לך עודף ברזל (האם ההמוגלובין שלך תקין????), יש תרופות שקושרות ברזל ומונעות את ספיגתו, וכדאי להשתמש בהן. אין לתרופות אלה תופעות לואי תוך גופיות, הן לא נספגות. חומרים כמו חומצה פיטית וחומצה אוקסלית, שנמצאות במזונות שונים, מעכבות ספיגת ברזל, אך בודאי שאין לך אפשרות לקחת אותם בנפרד, הן חומרים מזיקים לגוף. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית