חסילונים וכולסטרול.
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הבנתי שהכולסטרול הנמצא בחסילונים (shrimps) הנו כולסטרול רע. הכיצד ? ואם אכן מהי הכמות המותרת באכילה אם בכלל. (רמת הכולסטרול בדמי הנה 240. בתודה מראש על התשובה.
רני שלום, כולסטרול הוא שומן הנמצא בחי בלבד. לרמת הכולסטרול ה"רע" בגופנו (LDL) תורמים כל השומנים הרוויים, שבד"כ מקורם מהחי. להעלאת רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) תורמים שומנים רב-בלתי-רוויים, המצויים בצומח אבל גם בדגים ופירות-ים. (פירוט נוסף תקבל בכתבה "שומן בריא" שנמצאת בארכיון של מגזין האתר). כלומר, אמנם יש בחסילונים שומן רווי עקב היותם חי ולא צומח, אבל יש גם שומן רב-בלתי-רוויי, כך שבסה"כ הם לא התורמים הכי גדולים להעלאת הכולסטרול הרע בגוף. יש תורמים גדולים מהם: בשרים שמנים מאד (סטייקים , איברים פנימיים), שמנת וחמאה וגם שומן צמחי שמוסיפים אותו לכל המאכלים והחטיפים המעובדים (ג'אנק, בקיצור). כולסטרול 240 עדיין לא מועמד לטיפול תרופתי, אבל אפשר להוריד אותו ע"י הימנעות מהשומן הרוויי וה"לא-בריא" והוספה של שומנים בלתי-רוויים שיכולים לשפר את המאזן. כדאי גם שתבדוק מה הן רמות הכולסטרול הטוב והרע בגופך, ואז תדע על מה לשים דגש יותר. ניתן לפנות לייעוץ אישי כדי להתעמק יותר. שורה תחתונה - אפשר לאכול מאכלי ים במידה (למשל פעמיים בשבוע, כמו ביצים).