סידן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום 1.התוכלי לפרט מה המאכלים שיש בהם הרבה סידן? רצוי גם מאכלים עם ערך קלורי לא גבוה. 2. האם איכות הסידן נפגמת כאשר הוא מחומם, למשל בחלב? תודה לאה
שלום לאה מזונות עשירים בסידן הם: מוצרי חלב (במיוחד אלה שמועשרים בסידן), גבינות קשות ושמנות (ערך קלורי גבוה אבל פיצוץ של סידן), סרדינים, קטניות (חומוס , עדשים, שעועית לבנה, אפונה, פול), טחינה (במיוחד טחינה מלאה משומשום בלתי מקולף, להשיג בחנויות טבע), אגוזים ופיצוחים מכל הסוגים, פירות יבשים, ירקות ירוקים (כרוב, חסה, ברוקולי, תרד, עשבי תיבול וכד'). חלק גדול מהרשימה הזו הם מזונות עתירי קלוריות, אבל זה מה יש. ערך הסידן אינו משתנה עם חימום. מה שכן, כדאי לשלב בארוחה שמכילה סידן גם ויטמין C, כלומר לצרף ירק או פרי טריים לארוחה מתוך הרשימה הבאה: עגבניה, פלפל, בצל ירוק, כרוב, קולרבי, מלון, תות שדה, פרי הדר, גויאבה, מלון. הויטמין משפר את ספיגת הסידן מהמזון. בהצלחה.