ברוקולי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

02/05/2003 | 15:58 | מאת: מתעניינת

האם איכותו של הברוקולי כנוגד חמצון ואנטי מסרטן (בשל הסולפורפן שבו) נפגמת כשמבשלים אותו במים? האם מים שבהם בושל הברוקולי משמרים את האיכויות הללו שלו?

03/05/2003 | 19:10 | מאת: נירה אולנד

שלום מתעניינת הסולפורפן אינו נפגע בבישול, אפיה, טיגון או חימום מכל סוג. בהחלט ייתכן שבישול במים יגרום לחלק מחומרי התזונה בברוקולי, כולל ויטמינים חשובים וסולפורפן, להתמוסס למים במקום להשאר בברוקולי. לכן, לדעתי, עדיף לבשל ברוקולי על אדים, או בסיר סגור עם מכסה תואם ומעט מים, רק כדי שלא יישרף. אפשרות נוספת היא לבשל את הברוקולי בתוך תבשיל או מרק, שנאכל כולל הנוזלים. אותו עיקרון, אגב, נכון גם לכל יתר הירקות. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית