אורז מלא
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום נירה, אני אוהבת אורז מלא ובמיוחד נהינתי ממנו במסעדות סיניות בארה"ב, שם ניתן לבחור בתפריט בין אורז מלא לרגיל. חבל מאוד שבארץ לא ניתן לבחור באורז מלא במסעדות אלה (אני בכל אופן לא ניתקלתי באפשרות כזאת לבחירה), באיזה אורז מלא את ממליצה להשתמש? ניתקלתי באורז מלא, שזמן בישולו ארוך מאוד, וגם לאחר זמן ממושך הוא אינו מתרכך. שאלה נוספת, האם יש סכנה כלשהי באכילה מרובה של שקדים? האם רצוי לקלפם? שמעתי שקליפות השקדים עלולות להכיל חומר מסרטן. האמנם? תודה, אילנה
שלום לך אומנם הפנת את השאלה לנירה אך יש לי נסיון רב עם אורז מלא כיוון שאנו צורכים בבית רק אורז זה ולכן אשמח לשתף אותך. אורז מלא רצוי להשרות במים מס' שעות לפני הבישול. בדרך זו לא תתקלי בבעיה של אורז שנשאר קשה ולא משנה על איזה אורז מדובר. בהצלחה. כמו כן לא לבשל את האורז עם מלח אלא להוסיף את המלח לקראת סוף הבישול. בהצלחה. יפעה
שלום יפעה, תודה על התשובה. אנסה! אילנה
שלום אילנה כפי שיש סוגים שונים ומגוונים של אורז לבן, אותו הדבר נכון גם לאורז מלא. יש סוגים שונים, וצריך להתאים את סוג האורז לסוג התבשיל. אם את מעוניינת באורז רגיל כתוספת, כדאי שתבחרי אורז מלא מסוג בסמטי או פרסי, או אורז מלא ארוך. את יכולה לבשל אותו בדיוק כמו אורז לבן, עם עוד קצת מים ועוד חמש דקות בישול, לא יותר, הוא מתבשל די מהר. סוגי אורז קצרים או עגולים (אורז מלא יפני, אורז מלא עגול) מכילים יותר עמילן, הם יוצרים אורז יותר דביק ודייסתי, לכן הם מתאימים למאכלים כמו ריזוטו, דייסת אורז, פודינג אורז, או כאורז לסושי. אותם יש לבשל עם יותר מים, ועדיף לא לשטוף אותם במים לפני הבישול. קיים סוג אורז מלא אדום, שנקרא בארץ "אורז גן עדן". יש עליו קליפות נוספות, וזמן הבישול שלו באמת ארוך מאד, באופן אישי מעולם עוד לא הצלחתי לבשלו. בניגוד לדעתה של יפעה, הצלחתי לבשל אורז מלא בדיוק כמו אורז לבן, כפי שהסברתי למעלה, עם המלח שהוספתי מתחילת הבישול, ובלי צורך בהשריה מראש. סוגי אורז קשים במיוחד אולי יכולים להפיק תועלת משיטות אלה, אך הן בהחלט לא הכרחיות ברוב סוגי האורז המלא. בתיאבון.