סיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/05/2003 | 19:44 | מאת: shoshi

היי, אני בחורה בריאה בת 24. בגלל בעיית טחורים, התחלתי לפני שנתיים לאכול תפריט עשיר מאוד בסיבים תזונתיים. בתור ארוחת בוקר וערב אני אוכלת יוגורט ודגני סובין (30 גר' סה"כ)ובצהריים אני נוהגת לאכול ירקות חיים ולחם מלא (4 פרוסות לחם טופו קל, מלפפון, עגבניה, פלפל, גזר וחסה). עם הלחם אני אוכלת גבינות, סרדינים וכדומה, ואני מקנחת במתוקים למיניהם. אני שותה מעל ל-5 ליטר מים ביום ולא צורכת יותר משתי כוסות קפה, אם בכלל. בימים האחרונים, בשעות שלאחר ארוחת הצהריים אני מרבה לבלות בשירותים (יציאות מרובות שחלקן שלשולים...). בכלל הבטן שלי נפוחה וקשה למגע... האם אני סובלת מעודף סיבים תזונתיים? מה עובר עליי? אשמח לשמוע את חוות דעתך!

09/05/2003 | 08:41 | מאת: נירה אולנד

שלום שושי אם לא שינית דבר בתפריט שלך ופתאום את סובלת משלשולים ומבטן נפוחה, יתכן שהאשם הוא לא בסיבים, כי אם בזהום חיידקי כלשהו, או בהתפתחות של רגישות לסוג מזון מסויים שאת אוכלת דווקא בצהריים. נסי קודם כל לגשת לרופא המשפחה שלך, ייתכן שהוא יכול להציע בדיקות כלשהן לבירור העניין. אם נדמה לך שהבעיה היא בעודף סיבים, כדאי שתקחי לתשומת לבך את הכלל הראשון והחשוב ביותר בתזונה: כלל הגיוון. נסי לשנות את אופן האכילה שלך ולגוון אותו, למשל לאכול לחם מלא עם גבינה וירקות בבוקר, ובצהריים לאכול בטטה על קליפתה עם ירקות מבושלים (הסיבים נשארים באותה מידה בירקות חיים או מבושלים) עם מנה חלבונית כלשהי, או אורז מלא עם ירקות. גווני גם את סוגי הירקות והפירות שאת אוכלת. הקפידי גם לשתות מספיק מים עם הארוחות, כדי לאפשר לסיבים להתנפח ולזוז בצורה יעילה במערכת העיכול. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית