חומצות שומן בלתי רוויות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/05/2003 | 10:28 | מאת: שאול

מה ההרכב באגוזים למיניהם של חומצות שומן חד בלתי רוויות ורב בלתי רוויות? או לחילופין לתת לי קישור ? אני שואל זאת כי שמעתי שזה הרצוי כמו לדוגמא בשמן זית. מה היחס הרצוי בין חד לרב בלתי רווי ? כי בהתאם אני רוצה להמתקד באגוזים שקרובים ליחס זה. בתודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/05/2003 | 09:37 | מאת: נירה אולנד

שלום שאול הדרך הנכונה והרצויה לאכול אגוזים למיניהם היא לגוון: לאכול סוגים שונים, כל יום סוג אחר, בכמות לא גדולה (כי גם שומנים רצויים ובריאים צריכים לבוא במינון מתאים ולא בעודף). כל סוג של אגוז , כולל פיצוחים , בוטנים, וזרעונים למיניהם, מכיל הרכב ייחודי של שומנים, של ויטמינים ומינרלים. אף סוג של אגוז לא מגיע לכמות השומן החד בלתי רווי שמכיל שמן הזית (יחס של 9 ל1 חד בלתי רווי לרב בלתי רווי). רוב השקדים, אגוזים ופיצוחים מכילים יחס של 3 ל1. אם אתה מעוניין לקבל מידע על כל סוג של אגוז וכד', ולמידע תזונתי מפורט באופן כללי, אתה יכול לרכוש את הקלסר של טבלאות הרכב מזונות שהוציא משרד הבריאות- המחלקה לתזונה. צור קשר עם לשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריך ושם יכוונו אותך כיצד לרכוש אותו. בהצלחה.

09/05/2003 | 13:32 | מאת: שאול

תודה נירה האם טבלאות המזון של משרד הבריאות מכילות גם את ההרכב של אומגה 3 אומגה 6 אומגה 9? נודע לי שחשוב מאוד להרבות דווקא באומגה 3 ולהמעיט באומגה 6 מתוך השומן הרב בלתי רווי. מלבד זרעי פישתה ודגים איזה אגוזים נוספים מכילים אותה? או היכן ניתן לקבל את הנתונים באינטרנט? בתודה מראש שאול

מנהל פורום תזונה טבעית