חומצות שומן בלתי רוויות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
מה ההרכב באגוזים למיניהם של חומצות שומן חד בלתי רוויות ורב בלתי רוויות? או לחילופין לתת לי קישור ? אני שואל זאת כי שמעתי שזה הרצוי כמו לדוגמא בשמן זית. מה היחס הרצוי בין חד לרב בלתי רווי ? כי בהתאם אני רוצה להמתקד באגוזים שקרובים ליחס זה. בתודה
שלום שאול הדרך הנכונה והרצויה לאכול אגוזים למיניהם היא לגוון: לאכול סוגים שונים, כל יום סוג אחר, בכמות לא גדולה (כי גם שומנים רצויים ובריאים צריכים לבוא במינון מתאים ולא בעודף). כל סוג של אגוז , כולל פיצוחים , בוטנים, וזרעונים למיניהם, מכיל הרכב ייחודי של שומנים, של ויטמינים ומינרלים. אף סוג של אגוז לא מגיע לכמות השומן החד בלתי רווי שמכיל שמן הזית (יחס של 9 ל1 חד בלתי רווי לרב בלתי רווי). רוב השקדים, אגוזים ופיצוחים מכילים יחס של 3 ל1. אם אתה מעוניין לקבל מידע על כל סוג של אגוז וכד', ולמידע תזונתי מפורט באופן כללי, אתה יכול לרכוש את הקלסר של טבלאות הרכב מזונות שהוציא משרד הבריאות- המחלקה לתזונה. צור קשר עם לשכת הבריאות הקרובה למקום מגוריך ושם יכוונו אותך כיצד לרכוש אותו. בהצלחה.
תודה נירה האם טבלאות המזון של משרד הבריאות מכילות גם את ההרכב של אומגה 3 אומגה 6 אומגה 9? נודע לי שחשוב מאוד להרבות דווקא באומגה 3 ולהמעיט באומגה 6 מתוך השומן הרב בלתי רווי. מלבד זרעי פישתה ודגים איזה אגוזים נוספים מכילים אותה? או היכן ניתן לקבל את הנתונים באינטרנט? בתודה מראש שאול