חומציות יתר

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/08/2000 | 12:59 | מאת: יעל

אני בת 50.אובחנה אצלי חומציות יתר בקיבה. הדבר מלווה בכאבים ותחושת "שריפה" בבטן. אני נוטלת זנידקס עפ"י עצת הרופא. שאלתי היא: מאילו מאכלים רצוי להמנע? האם קיימים מאכלים ה"מרגיעים" פעילות חומצית ואת התחושות הנלוות אליה? בתודה יעל

לקריאה נוספת והעמקה
19/08/2000 | 13:27 | מאת: סמדר בן נון

שלום יעל, יש מאכלים המגבירים את הפרשות החומצה בקיבה, למרות שכל אחד מגיב אחרת ולא כל אחד רגיש לאותו מאכל. הכי טוב זה לבדוק על עצמך. המאכלים ה"ידועים" הם פרי הדר, עגבניות, חצילים , פלפלים, קפאין, חריף. יש אנשים שרגישים גם למוצרי חלב - אבל צריך לבדוק. רצוי לא לעשן. מומלץ לאכול בכל ארוחה פחמימה מורכבת = לחם או מוצרים אחרים מקמח, תפו"א, פסטה, דגנים נוספים. פחמימות מורכבות יכולות להקל על תחושת הצריבה.

מנהל פורום תזונה טבעית