היתכן?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום לכולם, השוויתי בין הערך הקלורי שבחפיסת שוקולד ללא סוכר, לבין זה שבשוקולד "רגיל". גיליתי הבדל זניח ביותר... (ב"רגיל" בסביבות 470 קלוריות, בנטול הסוכר קצת פחות, הבדל מקסימלי של כ-20 קלוריות...) האם זה הגיוני? (או אולי- לשוקולד ה"רגיל" ערך קלורי גבוה יותר מהרשום על גבי החפיסה?...) תודה למסייעים!
בוודאי שייתכן ! שוקולד ללא סוכר אינו דיאטתי אלא הוא מיועד לאנשים שסובלים למשל מסוכרת . כמות השומן והמרכיבים זהים לאלה המצויים בשוקולד הרגיל, והמרכיב היחיד ששונה הוא הסוכר, כלומר בשוקולד ללא סוכר משתמשים בתחליף סוכר . ידוע שהמרכיב העיקרי בשוקולד הוא השומן ועל כן אין הבדל קלורי משמעותי בין הרגיל לזה שאינו מכיל סוכר
וחוץ מכל הנאמר כאן, הסורביטול שהוא התחליף של הסוכר לסוכרתיים משמין הרבה יותר מן הסוכר הרגיל !
שלום אבי ייתכן ועוד איך. השוקולד ללא סוכר מומתק בפחמימה רב כהלית, למשל סורביטול. סוג זה של ממתיק מכיל קלוריות כמעט באותה רמה של סוכר רגיל. היתרון היחסי של הפחמימות הרב כהליות הוא שלוקח להן יותר זמן להספג בגוף ולהתפרק, ולכן הן מעלות את רמת הסוכר בדם באופן יותר הדרגתי ואיטי. יתרון זה חשוב בעיקר לחולי סוכרת, ואין בו משמעות מיוחדת לאדם שאינו סוכרתי. למעשה, מוצרים רבים שכתוב עליהם "ללא סוכר" אינם חוסכים בקלוריות כלל, ואין כל סיבה לאדם הבריא לצרוך אותם. במזונות שמומתקים בממתיקים מלאכותיים נטולי קלוריות (כמו סכרין, אספרטיים, אסולפם K , סוכרלוז) ניתן לראות שיש הבדל משמעותי גם בכמות הקלוריות במוצר, ואז כל מי שמנסה לרזות יכול להרוויח מבחירת מוצרים כאלה. בתיאבון.