דיאטה קלאב
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הצטרפתי לקבוצת תמיכה הנקראת דיאטה קלאב. הנחיותיהם , בין השאר, לפני ארוחת הצהריים והערב יש למצוץ סוכריה מסוכר רגיל. והם טוענים כי האינסולין שיוצא בעקבות מציצת הסוכריה מעביר את האנרגיה לכבד ולשרירים ואז נוצר מצב של צניחת האינסולין, שעד כה ידעתי שזה גורם לרעב, ואילו הם טוענים שזה משחרר סרוטונין הגורם להרגשת שובע. האמנם?
דוד, הסרוטונין הוא חומר שמופרש במוח (בהגה המקצועית קרוי נוירוטנסמיטור) והוא אחראי על תחושת השובע. כאשר הרמה שלו יורדת אנחנו רעבים, כאשר הרמה עולה, אנחנו שבעים. עדי
שלום דוד לא כל כך הבנתי את ההסבר לגבי האינסולין, וגם אין כל צורך בהסבר הזה. מציצת סוכריה לפני הארוחה גורמת לעליה ברמת הסוכר בדם, אחד הגורמים לתחושת שובע מוקדמת, תחושת שובע מוקדמת גורמת לך לאכול פחות, וזה מה שחשוב. אם אתה ממילא אוכל ארוחה אחרי הסוכריה, אז כמובן שגם רמת הסוכר בדם וגם רמת האינסולין בדם ימשיכו לעלות בעקבות כניסת פחמימות נוספות לדם, לכן לא ברור לי עניין נפילת האינסולין . בהצלחה.
תודה על תשובתך. אנסה להסביר שנית את הבעייה - ההסבר שלהם הוא שברגע שהתאים סופגים את הגלוקוז של הסוכרייה, רמת האינסולין בדם צונחת והיא גורמת לשחרור הסרוטנין שנוכחותו גורמת להרגשת שובע. עד כה היה ידוע לי שכאשר רמת האינסולין צונחת מרגישים דווקא רעב.