מרק ירקות לתינוקת

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

30/05/2003 | 22:55 | מאת: גלית

הבנתי שאין בעיה להקפיא את מחית מרק הירקות שאני מבשלת עבור בתי בת החצי שנה. שתי שאלות: 1. איזה שילובי ירקות מומלצים במרק (היא עדיין לא אוכלת בשר)? 2. האם להקפיא את המחית מייד עם הכנתה (היא עדיין חמה מאוד), או ניתן לחכות כחצי שעה-שעה עד להקפאה? 3. מהי הדרך המומלצת ביותר להפשרה וחימום (ניתן במיקרוגל)? תודה

06/06/2003 | 11:29 | מאת: נירה אולנד

שלום גלית השילוב המקובל למרק התחלתי לתינוקות הוא גזר או דלעת, קישוא ותפוח אדמה. בהמשך אפשר להוסיף גם בצל, פטרוזיליה, להחליף את תפוח האדמה בבטטה, להוסיף סלק, עגבניה, וכד'. הדרך הטובה ביותר היא להכניס את המחית כשהיא עדיין חמה לכלי, ולסגור אותו בצורה הרמטית. במצב הזה להשאיר את המרק להצטנן לטמפרטורה פושרת, ורק אז להקפיא, וזאת כדי לא להעלות את הטמפרטורה במקפיא יותר מידי. אפשר לחמם את המחית במיקרוגל, רק להקפיד לערבב אותה היטב ולבדוק את חומה, כי לפעמים במיקרוגל חלק מהתערובת הופך רותח, וחלק עדיין קר. אני מזכירה לך שוב שהאופציה של הקפאה וחמום מחדש אינה האופציה המועדפת, הדרך הטובה יותר היא להכין טרי בכמות קטנה, ולשמור במקרר ליום יומיים. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית