Amylase האנזים עמילז
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם יש בדיקה לבדיקת רמה תקינה בגוף? באיזה מזונות הוא נמצא בכמות משמעותית? בתודה שאול
האנזים עמילאז מצוי עד כמה שידוע לי בכל מזון עמילני והוא זה שגורם לפירוק העמילן בעת שהוא מתקלקל. כך אני חושב, אבל אינני בטוח. נדמה לי שצביקה קורן בתור תזונאי יודע יותר ואשמח אם יפרט. אבל מה שאני כן יודע בוודאות, שהאנזים עמילאז מצוי ברוק ושם קוראים לו פטיאלין והוא מצוי בלבלב ואז קוראים לא עמילאז.
שאול שלום, יש בדיקות דם לבדיקת רמת עמילז. הוא לא אמור להיות שם ואם יש רמות גבוהות זה עלול להעיד על בעיה בלבלב. העמילאז הוא אנזים המפרק פחמימות (רב סוכר). הוא מופרש ע"י בלוטות הרוק (פטיאלין) וע"י הלבלב (עלמילז). אפשר לקבל אותו גם במזון כמו: תירס, בננה, שעועית, כרוב, שעורה. בישול המזון ואכילת מזון חומצי עם עמילני מפחיתים את כמותו ופעילותו.