זרעי פשתן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום לתזונאי/ת אני קונה זרעי פשתן אצל תבלינן, מינת אותם וטוחנת, אח"כ צורכת מידי יום יומיים 2 כפיות מהתוצר הטחון, בתוך יוגורט. זאת על-מנת לצרוך אומגה 3 המצוי בזרעים אלו. מקווה שאני עושה נכון. רוצה לשאול לגבי שטיפה של הזרעים טרם טחינתם, האם זה בסדר ונכון או שאין צורך, ואם כן איך לעשות זאת ולייבש אותם?
לימור שלום, אכן זרעי פשתן הם אחד המקורות הצמחיים המעולים לחומצת שומן חיונית - אומגה 3. כדאי לטחון ולאכון תוך 20 דקות. השמן רגיש מאד לאוויר ולאור ומתחמצן במהירות. לכן לא כדאי לקנות טחון או לשמור למספר ימים. לדעתי אין צורך לשטוף את הזרעים אלא לטחון יבשים. אם את רוצה לשטוף, אפשר להכניס (אחרי השטיפה) לבלנדר עם כוס מים וקצת מולסה או דבש ויש לך משקה בריאות. אפשר להוסיף גם כפית שומשום מלא או גרעיני דלעת. לבריאות צביקה